LOGO-City-Bikes ervaringen

City-Bikes.nl

Verzending en bezorging van uw nieuwe fiets

Verreweg de belangrijkste reden om een fiets online aan te schaffen, is de prijs. Het is zo, dat producten online gemiddeld genomen goedkoper aangeboden kunnen worden dan wanneer u ze in een tastbare winkel koopt. Dat heeft diverse oorzaken, maar omdat de mens nou eenmaal liever minder dan meer geld uitgeeft aan welk artikel dan ook, groeien online webshops snel in populariteit.
Met fietsen is dat niet anders en City-Bikes.nl doet er alles aan om het voor een potentiële klant zo gemakkelijk mogelijk te maken.
Via een uitgebreid en overzichtelijk assortiment bladert u vanuit uw stoel door de voorraad fietsen en u kunt uw keuze specificeren door het aanklikken van opties. Hierdoor beland u precies bij de fiets die u voor ogen heeft. Bestellen is een eitje en betalen al niet minder, waarbij gegarandeerd wordt dat het hier gaat om goedgekeurde en zeer veilige betalingsmogelijkheden als iDeal, creditcards, pinnen en zelfs Afterpay.
Op zich zou er niets in de weg moeten staan om net zo gemakkelijk een fiets online te kopen als een fiets in een fysieke fietsenwinkel, toch zijn er een paar essentiële verschillen. We gaan in dit artikel in op één van de belangrijkste: verzending en bezorging.

 

Waarom is een fietswebshop goedkoper dan een fysieke fietsenzaak?

Als we een overzicht proberen te geven van de redenen waarom online shoppen zoveel goedkoper kan zijn dan in een tastbare winkel, dan zit er eentje bij, die dat eigenlijk tegenspreekt.
• Het kan goedkoper omdat allereerst er geen volledig
winkelpand hoeft te worden gehuurd met alle kosten van dien. Zo’n fysieke winkel heeft personeel nodig, dient verlicht en verwarmd te worden en als het even kan gelegen op een goede locatie, en dat is dan weer duurder. Een online fietswebshop hoeft alleen maar te bestaan uit een magazijn met voorverpakte voorraad, die uiteindelijk alleen maar opgestuurd hoeft te worden.
• Een andere goede reden voor het duurder uitvallen van de
aankoop van een fiets in een tastbare fietsenzaak, is dat de kosten van het traject van productie tot klant meegerekend worden in het prijskaartje van de fiets. Dat traject is voor een online webwinkel als City-Bikes een stuk korter, zeker als ze ook nog eens de productie van hun fietsen, het merk Spirit, in eigen hand hebben.
• Een derde reden is dat de aankoop van een nieuwe fiets
meestal gepaard gaat met een zekere dienstverlening. De fiets wordt geheel en al in orde gemaakt en men mag zelfs een proefritje maken. Verder wordt er in de meeste gevallen ook nazorg geboden in de vorm van servicebeurten na een aantal maanden.
Bij een aankoop online heb je meestal de fiets al gekocht, moet je het deels zelf nog afmonteren en maar hopen dat alles goed zit.

Al met al is er echter één duidelijke reden dat een online aankoop duurder uit zou kunnen vallen: de verzend- en bezorgingskosten. Bij een tastbare winkel ben je zelf aanwezig bij de aanschaf. Je zoekt uit, probeert, ziet het eindproduct en neemt het persoonlijk mee. De webshop stuurt op, moet het geheel degelijk verpakken en zorgen dat dit onbeschadigd en op tijd bij het juiste adres wordt afgeleverd.
Al met al blijkt na afrekening van alle elementen online kopen toch goedkoper te zijn en als je de prijslist ziet van het uitgebreide assortiment van City-Bikes.nl, dan kun je eigenlijk geen andere conclusie trekken.

 

Verzending van een online bestelde fiets bij City-Bikes.nl

Onder normale omstandigheden zal City-Bikes zijn uiterste best doen om aan de, op de site, gedane belofte te voldoen: voor 17.00 uur besteld, morgen in huis! En Gratis verzending!
Toch zal dit niet altijd gaan, omdat verzending gewoon aan een aantal voorwaarden is verbonden. Verreweg de belangrijkste daarvan is het feit of de fiets daadwerkelijk op voorraad is. Uiteraard wordt er geprobeerd het aanbod compleet in het magazijn aanwezig te hebben, maar soms komt het voor dat bijvoorbeeld een bepaald type fiets heel populair is en gedurende korte tijd uitverkocht is. City-Bikes streeft ernaar dit soort tekorten meteen aan te vullen en duurt dat langer, dan zal dat gemeld worden op de site en u krijgt een email.
De fietsen zijn verpakt in kartonnen dozen, stevig genoeg om beschadiging te voorkomen. Dat houdt echter wel weer in dat fietsen niet in de volledige eindvorm verzonden kunnen worden, dat zou immers te veel plaats innemen. Stuur, zadel en trappers worden los bijgeleverd en dienen door de ontvanger zelf afgemonteerd te worden.

Belangrijk is te weten dat het proces van verzending pas van start gaat, nadat u ook daadwerkelijk betaald heeft, tenzij u gebruik maakt van de Afterpay optie.

Er is echter een verzendalternatief, eigenlijk helemaal geen verzending en dat is het persoonlijk afhalen van uw nieuwe fiets bij een van onze magazijnen. Deze bevinden zich in Rotterdam en Zaandam. U kunt dan de fiets wel geheel afgemonteerd meenemen, maar behoudt het voordeel van een goedkopere online aankoop.

 

Bezorging van een online bestelde fiets bij City-Bikes.nl

Verzending en bezorging geschiedt via een van de bekende bezorgdiensten in Nederland. Dan kan UPS zijn, DHL, GLS of PostNL.
Tegenwoordig is het zo dat online bestellingen te volgen zijn, zodat u precies weet wanneer u uw nieuwe fiets kunt verwachten.
Het fietspakket wordt bij u thuis afgeleverd of eventueel op een ander, door u vooraf gegeven, adres. Zo mogelijk zal de bezorger proberen het bezorgmoment zo exact mogelijk te specificeren, zodat u zo min mogelijk tijd kwijt bent aan het wachten.
Indien u niet aanwezig kunt zijn op het moment van bezorging, kunt u of voor een alternatief zorgen ( bijvoorbeeld de buren) of de bezorger dit op tijd laten weten. Zo kan er een ander tijdstip bepaald worden.

Zoals vermeld wordt de fiets geleverd in een kartonnen doos. U dient bij ontvangst direct te controleren of er geen schade aanwezig is en of alles, wat beloofd is, in het pakket aanwezig is. Pas als u volledig tevreden bent, laat u de bezorger gaan. U kunt immers bij directe ontevredenheid uw bestelling, zonder extra kosten, meteen mee teruggeven. Indien er later problemen ontstaan en u uw fiets wilt retourneren, brengt dit kosten met zich mee.

Hoewel het standaard is dat u zelf een paar dingen af moet monteren, kan de fiets ook afgemonteerd bezorgd worden. Dit vereist echter wat aanpassingen en mogelijk extra kosten. Neem in dit geval contact op met City-Bikes.nl. Overigens wordt er een handleiding en een digitale video over het afmonteren. meegeleverd

Elke online winkel, dus ook een fietswebshop als City-bikes.nl of Fietsenplaats.nl zal er alles aan doen uw bestelde product zo snel en correct mogelijk bij u af te leveren. Ze moeten tenslotte met een soepel verlopen van dit proces zo dicht mogelijk bij de aankoop in een fysieke winkel dienen te komen.

 

Meer informatie: Bekijk gerust deze mooie uitlegvideo