Juridische opleiding

Wat kan je met een juridische opleiding?

Recht is een van de meest populaire gebieden voor verschillende beroepen in de wereld. Mensen huren altijd advocaten in omdat ze juridisch advies nodig hebben om hen te helpen met verschillende aspecten van hun leven. Als je een juridische opleiding hebt, kun je een breed scala aan carrièremogelijkheden hebben. Je kunt parttime advocaat worden of als paralegal werken. U kunt ook rechter of advocaat worden voor de overheid of non-profitorganisaties. Als je een mooie carrière wilt opbouwen met je rechtenstudie, dan kan de volgende gids je op weg helpen om een ​​juridische professional te worden. Hier zijn enkele functies die u kunt vervullen na het behalen van een rechtendiploma.

Advocaten in de privépraktijk

Na het afronden van je juridische opleidingen kun je aan de slag als advocaat. Een baan als advocaat in de privépraktijk is een van de meest voorkomende carrièremogelijkheden voor afgestudeerden in de rechten. Als je zelfstandig wilt werken, is dit een goede keuze omdat je je eigen uren kunt bepalen en kunt kiezen welke zaken je aanneemt. Je moet klanten hebben die je inhuren en vergoedingen betalen voor je diensten. Er zijn veel verschillende soorten juridische diensten die een persoon kan bieden, van echtscheidingszaken tot het schrijven van testamenten en andere contracten. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als verzekeringsadvocaat die gespecialiseerd is in verzekeringsfraude. Daarnaast kun je ook aan de slag als advocaat die gespecialiseerd is in strafzaken. Als advocaat kun je werken bij een kantoor. Of je werkt als partner in een advocatenkantoor.

Gerechtelijke griffiers

Als gerechtsdeurwaarder werk je in een overheidsinstelling. Gerechtelijk griffiers werken samen met rechters door juridische documenten te onderzoeken en deze voor te bereiden op rechtszittingen of processen. Rechters beoordelen deze documenten voordat ze ze voor de rechtbank presenteren om ervoor te zorgen dat ze nauwkeurig en volledig zijn. Gerechtelijk griffiers staan ​​ook rechters bij door vragen te beantwoorden over gerechtelijke procedures of andere zaken die verband houden met de wet of het rechtssysteem. Afhankelijk van de structuur van het gerechtelijk systeem, werken gerechtsdeurwaarders gewoonlijk op staatsniveau en op lokaal niveau. Rechters kunnen meer dan één griffier tegelijk in dienst nemen, maar de meeste gerechtelijke griffiers zijn tijdelijke functies van een of twee jaar.

Juridische assistent

Juridische assistenten voeren veel van dezelfde taken uit als advocaten, maar hoeven geen gediplomeerde advocaten te zijn. Ze onderzoeken vaak zaken en stellen juridische documenten op namens advocaten in privépraktijken of grote kantoren. Juridische assistenten helpen klanten ook met juridische zaken, zoals het indienen van rechtszaken of het opstellen van testamenten en trusts. Daarnaast kun je, als je een juridische opleiding hebt genoten, ook werkzaam zijn op het gebied van de administratie van advocatenkantoren. Na het voltooien van een juridische opleiding, kun je werken op het gebied van bedrijfsontwikkeling, financiën van advocatenkantoren, werving van advocaten en personeelszaken die de kantoor workflow beheren. Bovendien huren de meeste bedrijven een groot aantal interne advocaten in. De rol van de bedrijfsjurist is om het bedrijf te adviseren met betrekking tot juridische activiteiten om een ​​bedrijf te runnen. Een groot bedrijf heeft meestal een juridische afdeling met meerdere in-house advocaten die gespecialiseerd zijn in bepaalde zaken.