City bikes ervaringen

Transportfiets of een stadsfiets van City-Bikes?

Als je door het assortiment van City-Bikes bladert en op zoek gaat naar een stadsfiets, dan wel transportfiets, dan zie je dat er tussen die twee eigenlijk weinig verschil zit. Er is maar één ding dat er enigszins uitspringt en dat is dat een transportfiets altijd een voordrager heeft. Een stadsfiets heeft die soms wel, maar dat hoeft niet.
Misschien maken we ons soms een beetje te druk om rijwielen specifiek te benoemen, hoewel het soms wel kan helpen bij je zoektocht naar een nieuwe fiets en uiteindelijk het uitkiezen ervan.

Wat is een stadsfiets?

Niet iedereen zal het weten, maar stadsfiets is de Nederlandse vertaling van het Engelse City Bikes, de naam van deze online fietswebshop. Het zal dan ook niemand verbazen dat de nadruk van deze fietsenwinkel op het world wide web zich voornamelijk richt op juist dat type fiets.
De stadsfiets is een stevige fiets (stalen frame en behoorlijk van gewicht), die bedoeld is voor dagelijks gebruik. Ze wordt gebruikt voor vervoer naar school, sportclub, winkelcentrum en werk, indien dit niet al te ver weg is.
Het is in principe geen luxe fiets met alles er op en er aan, althans dat was nog niet zo lang geleden zo. Dat hield bijvoorbeeld in dat er geen versnellingen aanwezig zijn en het rijwiel terugtrapremmen heeft. Tegenwoordig zijn we gewend aan wat meer luxe voor onze stadsfiets, waarbij toch niet aan het robuuste karakter wordt voorbijgegaan.
Omdat wegen in een stad gevarieerd van ondergrond zijn (asfalt, klinkers, gravel ed) wordt er wel wat extra gevraagd van de bandenkwaliteit. Toch hoef je daar tegenwoordig ook weer niet te zwaar aan te tillen, omdat elke zichzelf respecterende stad voorzien van een uitstekend geasfalteerd fietspadennet.

Wat is een transportfiets?

Er is, zoals we al eerder gezegd hebben, niet zo gek veel verschil tussen een stadsfiets en een transportfiets. Ligt bij de stadsfiets de nadruk op eenvoudig vervoer, bij de transportfiets ligt de nadruk op vervoer en de mogelijkheid goederen te vervoeren. Dit is dan ook de reden dat er naast een bagagedrager achter ook een voordrager is gemonteerd. Als je er vervolgens een bak op zet, heb je een ideale en zeer gemakkelijke mogelijkheid je boodschappentas, sportspullen, schoolrugzak of werkspullen met je mee te nemen.
Er is trouwens nog een verschil op te merken: bij stadsfietsen is er nog een duidelijke onderscheiding tussen het heren- en damesmodel, bij transportfietsen zien we een veel groter aanbod aan modellen met een lage instap. Daarnaast zien we ook hier een uitgebreide keuze tussen verschillende remsystemen en versnellingen.

 

City-Bikes.nl ervaringen

De keuze tussen stadsfiets en transportfiets

Door al de ontwikkelingen van de moderne stads- en transportfietsen, zijn ze beiden uitermate geschikt voor vrijwel elke soort gebruik. Het maakt daarbij eigenlijk niet veel meer uit hoe vaak je fietst en voor welke afstanden. Door de robuustheid, en daarmee dus het extra gewicht, zijn ze misschien niet zo geschikt voor lange afstanden. Voor een zondagtochtje naar hei of bos kun je dan weer je picknickmand prima kwijt op de voordrager.
Ook qua prijzen zijn er weinig verschillen te ontdekken tussen beide typen rijwielen, waarbij je tussen de 200 en 300 euro bij www.city-bikes.nl al een prima fiets in huis kunt halen.
Waar het eigenlijk op neerkomt, is de persoonlijke voorkeur. Een transportfiets is wel heel erg praktisch, maar misschien vind je die wat oubollig staan. Een stadsfiets daarentegen is in principe een heel gewone fiets en past dan weer prima bij ons nationale motto: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg!
Uiteindelijk is het maar al te vaak zo dat je gewoon door het aanbod bladert en ineens de fiets ziet die je wilt hebben.

Over City-Bikes.nl

https://city-bikes.nl is een fietswebshop die inspeelt op twee belangrijke aspecten van de Nederlandse aard: de behoefte aan een goede fiets en de wens er niet te veel voor hoeven te betalen.
Die behoefte aan een goede fiets is geen raadsel voor een land waar er meer fietsen dan inwoners zijn en waar er 37000 km aan fietspad ligt. Daarnaast zijn de afstanden naar mogelijke doelen meestal van dien aard dat ze gemakkelijk met een fiets te overbruggen zijn.
Hoewel we het niet graag toegeven, is de gemiddelde Nederlander van zuinige aard en dat betekent dat hij goed nadenkt voordat hij of zij zijn of haar geld ergens aan uitgeeft. Als er dus een winkel fietsen tegen uiterst scherpe prijzen aanbiedt, dan maken we daar graag gebruik van

https://city-bikes.nl maakt gebruikt van de online mogelijkheid om aan beide aspecten te voldoen. Dat heeft twee redenen:
• Eigen merk fietsen: Spirit
Het assortiment van City-Bikes bestaat voor bijna 100% uit fietsen van het merk Spirit. Dit is een fiets die we zelf in ontwikkeling hebben. Hierdoor zijn de productielijnen een stuk korter dan andere merken en kunnen we dus onze fietsen tegen uitermate scherpe prijzen aanbieden.
• Online fietswebshop
Omdat we een online fietswebshop zijn, hebben we minder overheadkosten dan een echte fysieke winkel en dat heeft dan ook weer effect op de prijzen.

Hoe het werkt

Een fiets kopen bij City-Bikes.nl is een uiterst eenvoudige zaak. Je bezoekt de website en bladert op je gemak door het overzichtelijk aangegeven assortiment. Als je nog niet precies weet wat je wilt, kijk je gewoon rond; als je echter wel precies weet wat je wilt, ga je gelijk naar de juiste categorie, tikt de diverse specificaties aan en dan kom je vanzelf uit bij de fiets die City-Bikes voor jou heeft.
Vervolgens klik je de fiets in de winkelmand, rekent af met een van de veilige betaalmethoden, vult je bezorgadres in en onder normale omstandigheden heb je de fiets de volgende dag al in huis.
Naast garantie mag je de fiets retourneren als je niet tevreden bent.

Kleine lettertjes

https://city-bikes.nl kent geen kleine lettertjes, maar een duidelijk overzicht van alles wat van belang is voor een verantwoorde aankoop van een nieuwe fiets. Wij raden dan ook aan deze informatie rustig door te lezen, en uzelf op de hoogte te brengen van alles wat te maken heeft met de aanschaf van een fiets op https://city-bikes.nl

 

Meer informatie: Bekijk gerust deze mooie uitlegvideo