Een kleine tuin inrichten met deze tips

Ieder huis heeft een eigen soort tuin en deze zijn er in verschillende vormen en maten. Wanneer je een kleine tuin hebt kan het soms lastig zijn om hier de juiste tuinmeubels voor te vinden. Het is in kleinere tuinen niet altijd mogelijk om een grote eettafel met meerdere stoelen te plaatsen. Daarnaast is het belangrijk dat je de minimale ruimte op de meest efficiënte manier inricht. Gelukkig zijn er meer dan genoeg opties op het gebied van meubelen en decoratie voor tuinen die wat kleiner zijn. Zo kun je overwegen om een tuinset 2 personen in de hoek van de tuin te plaatsen zodat je in ieder geval de mogelijkheid hebt om lekker in de tuin te zitten tijdens de zomer. Verder kun je een kleine tuin ook op meer dan genoeg manieren leuk en gezellig aankleden. In deze blog lees je daar meer over alle mogelijkheden en tips.

Ga voor compacte tuinmeubelen

Er zijn diverse soorten tuinmeubelen en deze worden gemaakt van zowel stevige als lichte materialen. Wanneer je een kleine tuin hebt is het verstandig om te kiezen voor de wat kleinere en compactere tuinmeubelen. Hierdoor weet je zeker dat deze in jouw tuin zullen passen. Je kunt kijken naar een tuinstoelen aanbieding die gemaakt zijn van lichte materialen. Dit soort tuinstoelen van deze materialen zorgen vaak voor een minimalistische uitstraling. Hiermee creëer je een rustige en overzichtelijke sfeer in je tuin zonder dat je de indruk krijgt dat de tuin volstaat met grote tuinmeubelen. Dit geldt natuurlijk ook voor tafeltjes in je tuin.

Planten en bloemen

Als je het leuk vind om jouw kleine tuin aan te kleden met planten en bloemen is het belangrijk om rekening te houden met een paar zaken. Wanneer je een kleine tuin hebt kun je namelijk het beste kiezen voor planten die niet te veel ruimte in beslag nemen. Wanneer je een plant of boom in de tuin hebt die over een groot deel van de tuin heen valt of hangt zorgt dit voor een beklemd gevoel wanneer je in de tuin zit. In sommige gevallen kan dit sfeervol en gezellig zijn. Dit is natuurlijk een persoonlijke voorkeur. Als je het belangrijk vind dat er genoeg zonlicht en ruimte in je tuin blijft komen is het verstandig om kleinere planten uit te kiezen. Het groen van de planten zorgt voor een fijn buitengevoel zonder dat je het idee hebt dat de helft van de tuin erdoor in beslag genomen wordt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om kleinere bloemen in gezellige bloempotten in je tuin te zetten.

Ophangsystemen voor aan de muur

Wanneer je een kleine tuin hebt maar het toch leuk vind om deze een beetje aan te kleden zijn ophangsystemen voor aan de muur een goede uitkomst. Dit soort ophangsystemen zijn ideaal voor tuinen met weinig ruimte voor decoratie. Het enige wat je nodig hebt is een wand of muur waar je het systeem op kunt monteren. Je kunt bij een ophangsysteem denken aan eenvoudige houten plankjes waar je iets leuks op kunt zetten zoals een bloempot, maar ook aan speciale systemen waar je bijvoorbeeld plantjes in kunt plaatsen. Vaak zijn dit soort systemen verkrijgbaar bij tuinwinkels of andere decoratie zaken.