Deurwaarder op de stoep, hoe gaat je verder?

In dit leven is het heel gewoon om een ​​schuld te hebben. Het is omdat als je dure dingen zoals auto’s of huizen wilt kopen, je leningen moet aangaan en schulden moet hebben. Het wordt zelfs heel gewoon in het bedrijfsleven, want als je je bedrijf wilt uitbreiden, is het moeilijk om dat te doen zonder een lening. Daarnaast zijn er ook veel zakenmensen die schulden hebben omdat ze in termijnen betalen voor de diensten of producten die ze van hun zakenpartners krijgen. Een wanbetaling kan helaas altijd gebeuren, of je nu de schuldenaar of de schuldeiser bent. Maar als je debiteur bent, dan moet je er wel rekening mee houden, want er komt uiteindelijk een deurwaarder bij je langs als je helemaal niet probeert om de schuld te betalen. Dit is natuurlijk iets wat je niet wilt dat er gebeurt. Als je echter te maken krijgt met een incassobureau of een deurwaarder, moet je jezelf en je eigendommen beschermen. Er zijn minimaal 4 dingen die je kunt doen als er een deurwaarder op komst is.

Win juridisch advies in

Het eerste dat je kunt doen om je hachje te redden van een deurwaarder, is juridisch advies in te winnen. Dit moet natuurlijk gebeuren voordat de gerechtsdeurwaarder op weg is naar je huis of waar je ook woont. Het is echter nog steeds beter laat dan nooit. Je kunt juridisch advies krijgen van een advocaat, vooral een incassoadvocaat omdat zij gespecialiseerd zijn in dit soort problemen. De advocaat kan je zeker juridisch advies geven om te voorkomen dat je spullen door de deurwaarder in beslag worden genomen. Het juridisch advies kan je ook de kans geven om met je schuldeiser over je schuld te onderhandelen.

Herken de deurwaarder

Het volgende dat je hoeft te doen, is noteren wat ze dragen, inclusief het badgenummer en de bedrijfsnaam. Leg deze informatie vast en neem contact op met hun leidinggevende om de zaak op een meer formele manier te bespreken. Dit zal zeker van pas komen, vooral als er iets ergs gebeurt, zoals het overschrijden van de lijn van de deurwaarder. Als een dergelijk geval zich voordoet, kun je misschien zelfs de deurwaarder aanklagen en een schadevergoeding krijgen uit de zaak.

Laat de deurwaarder niet binnen zonder toestemming

Vervolgens moet je ervoor zorgen dat ze je huis niet binnenkomen zonder jouw toestemming, aangezien ze de toegang alleen legaal kunnen forceren als ze een arrestatiebevel hebben (en zelfs dan moet het worden ondertekend door een rechter). Als ze proberen binnen te komen, sluit dan de deur voor hen en laat hen weten dat toegang niet is toegestaan. Het is echter nog steeds aan te raden om met hen te praten achter de deur of het hek. Dit omdat als je helemaal niet op hen reageert, je als niet-coöperatief wordt beschouwd. Dit zal natuurlijk je positie in de rechtbank verslechteren.

Laat de deurwaarder niets meenemen zonder toestemming

Zorg ervoor dat ze niets van je eigendom afnemen, tenzij je al toestemming hebt gegeven om dit te doen of de agent een gerechtelijk bevel heeft dat hem toestaat om het te nemen. Je eigendom is van jou totdat je het verkoopt, weggeeft of anderszins afstand doet van het eigendom ervan. Het is omdat de wet schuldeisers niet toestaat om van je te stelen.