City-Bikes.nl ervaringen

City Bikes: Kinderfiets 16 inch en 20 inch. Onderzoek eerst de klachten en ervaringen

Kinderfiets 16 inch met zijsteuntjes

Wanneer je kind vier jaar of vijf jaar oud is, en hij of zij weet nog niet zelfstandig te fietsen? Dan is het zeer verstandig om te leren fietsen met zijsteuntjes. Deze zijsteuntjes met wieltjes kunnen heel makkelijk gemonteerd worden aan een kinderfiets 16 inch of bijvoorbeeld aan een kinderfiets 20 inch. Een andere manier om te leren fietsen is met een stok. Deze stok kun je aan de fiets bevestigen. Deze stok wordt vervolgens door een meelopende volwassene vastgehouden. Er uiteraard ook een betere manier om te leren fietsen. Dit is door het gebruik maken van een loopfiets of een gewone fiets waar de trappers van zijn verwijderd. Op deze manier krijgen kinderen eerst de kans om te leren het evenwicht te houden op de fiets en te sturen voor ze dit gaan combineren met de trapbeweging. Mede hierdoor krijgen ze enorm veel vertrouwen. Gemiddeld zijn de banden van een kinderfiets breder. De belangrijkste reden hiervan is om de stabiliteit hierdoor te vergroten. Om de kinderen zich te kunnen laten concentreren op het sturen in plaats van op het remmen, hebben veel kinderfietsen een achteruittraprem. Hiermee zullen de kinderen op hun kinderfietsen sneller en makkelijker leren fietsen. Echter hebben bepaalde kinderfietsen tevens een handrem die het voorste wiel kan vertragen. Door deze vertraging wordt de totale remkracht bij gelijktijdige activering de totale remkracht vergroot.

 

City bikes ervaringen

Kinderfiets 20 inch en je kind kan al bijna fietsen

Je kunt je liefdevolle zoon of dochter ook laten starten met een kinderfiets 20 inch. Echter vindt men over het algemeen dat je dan wel een beetje aan de late kant bent met het leren fietsen van je kind.

Verras je zoon of dochter, en uiteraard ook jezelf door te gaan vergelijken met vele soorten kinderfietsen.

Kinderfiets op het voetpad

Als voetganger wordt je als persoon gezien die te voet, en eventueel met behulp van een voorwerp, deelneemt aan het verkeer. Echter zijn er ook andere mensen die bijvoorbeeld op het voetpad zich kunnen begeven. Bijvoorbeeld een persoon met een kruiwagen, een kinderwagen, kinderen op een step (wel zonder motoraandrijving), een kind met een skelter (tegenwoordig ook met een reuzeskelter), mensen op skeelers, rolschaatsen en skateboard. Maar ook kinderen op een kinderfiets. Je mag namelijk op het voetpad rijden tot en met 9 jaar. Er zijn hedendaags nog veel mensen die dit niet weten. Al deze personen met deze voorwerpen noemen we voetgangers. Maar ook een persoon die een gehandicaptenvoertuig bestuurt en die zich op het trottoir of voetpad begeeft, noemen we een voetganger. Ook als deze persoon van het ene trottoir/voetpad naar het ander trottoir/voetpad oversteekt wordt gezien als voetganger.

Mocht je dus op het trottoir/voetpad een spelende kind op een kinderfiets tegen komen, kun je niet altijd makkelijk zeggen dat hij of zij op het weg gedeelte moet spelen of fietsen. Het is nog altijd vele malen veiliger voor een kind om op het trottoir/voetpad met zijn of haar kinderfiets te spelen.

Er zijn vele soorten kinderfietsen op internet te vinden. In vele soorten fietsmaten en kleuren.
Voorkom teleurstelling of frustratie. Zoek informatie op over het bedrijf of webshop waar je overgaat tot aankoop. Een voorbeeld: Je wilt bijvoorbeeld een fiets kopen bij een fietsenwebshopCity Bikes”. Vraag mensen naar ervaringen, lees de reviews, of onderzoek de klachten (bijvoorbeeld de klachten over City-Bikes ) over een bepaalde webshop. Probeer het te filteren op een realistische manier. Al is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Heel veel succes!

 

Meer informatie: Bekijk gerust deze mooie uitlegvideo